O'Sullivan: "Van Gerwen is de beste sporter ter wereld"

Darter Michael van Gerwen krijgt vaak complimenten maar afgelopen weekend ontving hij misschien wel de mooiste ooit. Vermaard snookerspeler Ronnie O'Sullivan noemde de Nederlandse darter namelijk de beste sporter ter wereld.

Na de overwinning van Van Gerwen gisteren bij de World Grand Prix kwam O'Sullivan superlatieven te kort. "Ik heb nog nooit zoiets moois gezien", aldus The Rocket. "MVG is God."

O'Sullivan is een groot dartsfan en was al meerdere malen toeschouwer bij de toernooien van de PDC. Hij volgt Van Gerwen zo niet alleen via TV maar ook vanuit de zaal en daar is hij diep van onder de indruk. "Er is maar één sporter die kan wedijveren met Van Gerwen", zo liet de voormalig wereldkampioen snooker weten op de site van de Nederlandse darter. "Dat is Usain Bolt. Het verschil tussen hen is miniem. Michael en Usain zijn wereldwijd de topboys in welke sport dan ook. Van Gerwen is te gek. Hij is ongelooflijk, eigenlijk. Ik denk dat hij de bester sporter van de planeet is, in welke sport ook. Ik denk zelfs dat-ie sneller is dan Bolt."

Onze landgenoot was een beetje beduusd van de complimenten van O'Sullivan. "Ik heb zoveel respect voor hem. Dit is ongelooflijk leuk om te horen, en zeker van hem", zo liet Van Gerwen weten.

O'Sullivan: "Van Gerwen is de beste sporter ter wereld" (Pro Shots / Action Images)
O'Sullivan: "Van Gerwen is de beste sporter ter wereld" (Pro Shots / Action Images)