FOK! Wat een weer.. Meest bewolkt en hier en daar regen

Goeiemorgen! Er waren de afgelopen dagen langs de kust fraaie buienluchten te zien. Enkele van die buien trokken ook van noord naar zuid over een deel van ons land. Zondagmiddag viel hier zowaar nog 5 millimeter. Gisteren bleven vrijwel alle buien op zee en waren er na het optrekken van de (dichte) mistbanken perioden met zon. 

Vandaag ziet het er een stuk saaier uit. Het wolkendek blijft grotendeels gesloten en zeker ten noorden van de grote rivieren kan er af en toe wat lichte regen of motregen vallen. In het noorden kan er misschien wel wat meer neerslag vallen. In het het zuiden is het ook zeker niet zonnig, maar daar is de kans op neerslag wat kleiner. Het wordt op deze bewolkte dag ongeveer 12 graden en er staat een matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind.

De komende dagen neemt de wind nog wat in kracht toe. Verder blijven er wolkenvelden aanwezig met kans op een spatje regen. De zon zal zich ook af en toe laten zien. In het weekend maken we kans op hogere temperaturen en zeker zondag zou wel eens een fraaie dag kunnen worden met mogelijk 20 graden. Dat is echter nog iets te ver weg om er al zeker van te zijn.

Fijne dag!

Zon op 07:52
Zon onder 19:02
Zonkracht

2 /1

Nederland
 

Middelbare bewolking boven Haarlem (Foto: Stephan5)
Deze prachtige middelbare bewolking zag ik enkele dagen geleden boven Haarlem. ( Foto: Stephan5)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1797 Zeeslag bij Kamperduin.
1965 Eerste uitzending van Hilversum III
1970 De Boeing 747-200 maakt z'n eerste vlucht.
1984 Kathryn Sullivan is de eerste Amerikaanse vrouw die een ruimtewandeling maakt.
2009 Heiligverklaring Pater Damiaan.