Einde seizoen Milik dreigt door kruisbandblessure

Napoli is Arek Milik waarschijnlijk maanden kwijt vanwege een ernstige blessure. De Italianen vrezen dat de Poolse spits een kruisband in zijn linkerknie heeft gescheurd. Mogelijk is hij dit hele seizoen uitgeschakeld. 

Milik bleef zaterdag halverwege de WK-kwalificatiewedstrijd van Polen tegen Denemarken (3-2 winst) in de kleedkamer achter. Via de officiële kanalen liet Napoli al weten dat er zo snel mogelijk een MRI-scan wordt gemaakt van de knie van Milik. Mocht de schade inderdaad groot zijn, dan staat de oud-Ajacied maanden buitenspel.

Jakub Kwiatkowski, de perschef van het Poolse nationale team, bevestigde dat Milik waarschijnlijk met een zware blessure te maken heeft. Op Twitter schrijft hij dat het om de voorste kruisband gaat. Volgens Kwiatkowski is de kans groot dat de aanvaller bij terugkomst in Italië geopereerd moet worden.

Arek Milik was dit seizoen al zeven keer trefzeker in negen officiële duels van Napoli. De nummer twee van de Serie A nam hem afgelopen zomer voor zo'n 32 miljoen euro over van Ajax.

Kans is groot dat Milik dit seizoen niet meer in het shirt van Napoli te zien is. (PRO SHOTS/Insidefoto)
Kans is groot dat Milik dit seizoen niet meer in het shirt van Napoli te zien is. (PRO SHOTS/Insidefoto)