Hamilton neemt schuld op zich na slechte start

Lewis Hamilton heeft zijn slechte start volledig aan zichzelf te wijten, zo verklaarde hij na afloop van de race. Met een derde plek ziet de Brit zijn teamgenoot Nico Rosberg opnieuw uitlopen in de strijd om het kampioenschap. 

Hamilton kwam met moeite weg bij de start. Na het vertrekken van een tweede positie lag de Mercedes-coureur bij het ingaan van de eerste bocht op een achtste plek. Volgens Hamilton maakte hij zelf een fout en had het niks te maken met het ietwat vochtige asfalt aan zijn kant van de baan.

"Die natte plek had er denk ik niet iets mee te maken, ik maakte een fout. Ik had wielspin." verklaarde Hamilton. Na een slechte start begon de Brit aan een inhaalrace: "Na mijn start moest ik mij weer naar voren knokken. Het was lastig maar ik heb mijn best gedaan."

De Brit wist zich met een aantal inhaalacties en een goede strategie terug te vechten naar een podiumplek. De derde positie bleek uiteindelijk het maximaal haalbare. "De wagen voelde de hele race fantastisch. Ik vocht hard maar kwam uiteindelijk niet meer voorbij Verstappen."

Hamilton finishte uiteindelijk als derde.Teamgenoot Nico Rosberg won de race, waarmee de Duitser zijn voorsprong in de strijd om het kampioenschap vergrootte. Het gat bedraagt nu 33 punten met nog vier races te gaan.

Hamilton viel terug tot de achtste plaats (PROSHOTS/Action Images)
Hamilton viel terug tot de achtste plek (PROSHOTS/Action Images)