Manchester United waakt voor Feyenoorders in thuisvakken

Op 24 november treffen Manchester United en Feyenoord elkaar op Old Trafford voor een Europa League duel. De Engelse grootmacht heeft een blokkade ingevoerd voor Feyenoord-supporters die een kaartje willen kopen voor de thuisvakken. De vraag is nog maar of dit vanuit Manchester United zelf komt, die de Feyenoord-supporters als hooligans zouden zien, of dat dit uit de koker van het Feyenoord bestuur zelf zou komen.

Willem II

In de eredivisie komt het vaker voor dat supporters van de uitspelende ploeg plaats nemen in het thuisvak. Zo heeft dat recent nog bij de wedstrijd Willem II - Feyenoord tot de nodige opstootjes gezorgd. Er zijn echter meerdere clubs die hierover klagen. Zo heeft NEC zich in het verleden al eens uitgesproken over Feyenoord-supporters die de Nijmegenaren zouden pesten. 

Rome

Feyenoord staat onder een groot vergrootglas bij de UEFA. Na de rellen die plaatsvonden in Rome bij de wedstrijd AS Roma - Feyenoord, hingen er al flinke straffen boven het hoofd. Feyenoord speelt dit Europa League seizoen bij al haar thuiswedstrijden met netten rond het veld om ongeregeldheden te voorkomen. 

Teleurgestelde supporters

De Feyenoord-supporters die eerst van Manchester United goedkeuring hebben gekregen om kaarten te kopen voor het thuisvak, hebben te horen gekregen dat de kaarten toch niet te koop zijn. Hierbij stelt Manchester zo'n 2500 supporters teleur die al een reis en hotel zouden hebben geboekt. De teleurstelling is groot bij de Rotterdammers. Zo laten zij via social media weten dat zij het vermoeden hebben dat de Feyenoord directie hier zelf een stokje voor hebben gestoken. De Feyenoord directie laat openlijk weten dat zij geen invloed hebben gehad in deze beslissing, maar wel op de hoogte zijn gesteld.