Vettel over mislukte strategie: "Het leek het juiste"

Vettel had weinig reden tot juichen na de Formule 1 Grand Prix van Japan. De Duitser mocht de race als zesde beginnen, maar wist dankzij een slecht gestartte Hamilton en een goede pace in de openingsfase al snel op te klimmen naar een derde plek, vlak achter Max Verstappen. Vettel kon aanvankelijk in de buurt van de Nederlander te blijven, maar verloor ruim tien seconden na zijn tweede pitstop en belandde zelfs achter Lewis Hamilton. "Het leek het juiste," zei de Ferrari-coureur na afloop over de mislukte strategie.

"Er was genoeg snelheid om voor de tweede plek te gaan. Helaas stonden we aan het einde iets verder naar achteren dan we gehoopt en verdiend hadden, maar zo gaat het nou eenmaal. Achteraf gezien is het ook makkelijk om te zeggen wat we anders hadden moeten doen, maar op dat moment was het de juiste beslissing. Zowel ik als het team was aan het pushen en op dat moment moesten we het gewoon proberen. Het was onze kans om voor P2 te gaan. Helaas kwam het niet onze kant op, wat vrij jammer is. De snelheid was er namelijk. Als we met beide auto's vanaf de tweede startrij mochten vertrekken, dan was de race beter verlopen."

Vettel probeerde op zijn verse softs Hamilton nog in te halen, maar slaagde hier niet in en kon door zijn inmiddels versleten banden ook niet meer meekomen in de laatste ronden, terwijl Hamilton het gat naar Verstappen wel wist dicht te rijden. Omdat Verstappen zijn tweede plek wist te behouden, verliest Vettel ook zijn vijfde plek in het kampioenschap aan de Red Bull-coureur.

Vettel: "Het kwam niet onze kant op" (Pro Shots / Action Images )
Vettel: "Het kwam niet onze kant op" (Pro Shots / Action Images )