Everton-spits ontsnapt aan politie door blessure te 'faken'

De Ecuadoriaanse voetballer Enner Valencia stond donderdagavond in de spotlights tijdens het WK kwalificatie-duel met Chili, maar niet vanwege het scoren van goals of iets dergelijks. Valencia wist op bijzondere wijze aan de politie te 'ontsnappen': het lijkt erop dat hij deed alsof hij geblesseerd was.

De lokale politie had een arrestatiebevel gekregen voor de spits van Everton, die ervan verdacht wordt omgerekend duizenden euro's alimentatie schuldig te zijn aan zijn ex-vrouw. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de spelersbus opgewacht door agenten en advocaten, maar Valencia's teamgenoten wisten ervoor te zorgen dat hij toch het stadion binnen kwam. Hij begon de wedstrijd en de politie nam langs het veld plaats, om hem na afloop op te pakken.

In de 82e minuut lag de spits echter ineens op de grond en moest hij met een karretje van het veld gehaald worden. Met wat agenten die er achteraan renden reed het karretje naar een ambulance, waarmee Valencia vervolgens vervoerd werd. Niet veel later werd het arrestatiebevel opgeheven. "Het is belachelijk dat bepaalde agenten simpelweg geen gehoor hebben gegeven aan het arrestatiebevel, uitgegeven door een rechter", aldus Paul Marin, advocaat van Valencia's ex-vrouw. "Als hij zoveel verdient in Engeland, waarom betaalt hij dan geen cent voor zijn dochter?"

Waar de spits van Everton zich inmiddels ophoudt is niet bekend. Ecuador won het duel overigens met 3-0.