Comeback IJsland, Kosovo verliest eerste 'thuiswedstrijd' in WK-kwalificatie

IJsland heeft in de kwalificatie voor het WK voetbal van 2018 de eerste zege geboekt. Daar was wel een behoorlijke comeback voor nodig tegen Finland. Na de eerste helft stonden de Finnen nog met 2-1 voor en dat bleef zo tot in de blessuretijd. In de 91e minuut maakte Alfred Finnbogason gelijk, waarna Ragnar Sigurdsson de IJslanders in Reykjavik in vuur en vlam zette met de 3-2.

In dezelfde groep, groep I, speelde Kosovo haar eerste thuiswedstrijd ooit in de WK-kwalificatie. Helemaal 'thuis' was het niet, want het eigen stadion is nog niet goed genoeg voor dergelijke wedstrijden en dus werd in Shkodër in Albanië gespeeld. Kroatië was daar ruimschoots te sterk, wat met een hattrick van Mario Mandzukic in de eerste helft al duidelijk werd. In de tweede helft werd de score nog verdubbeld, wat een 6-0 zege voor de Kroaten betekende. Turkije speelde met 2-2 gelijk tegen Oekraïne, met name dankzij een door Hakan Calhanoglu benutte penalty in de 81e minuut.

Oostenrijk en Wales speelden in Wenen tegen elkaar in groep D. Marko Arnautovic trof twee keer doel, maar zag Wales ook twee treffers maken en dus werden de punten gedeeld. Moldavië kon thuis de eerste punten niet veiligstellen en was een maatje te klein voor Servië: 0-3. In Dublin kwam Ierland net als Oostenrijk, Wales en Servië op vier punten na twee wedstrijden. Seamus Coleman zorgde voor de enige treffer tegen Georgië.

In groep G gaat Albanië enigszins verrassend aan de leiding, hoewel de zege van donderdag geen grote stunt was. In Vaduz was de ploeg met 0-2 te sterk voor Liechtenstein, dat eerder al met 8-0 verloor van Spanje. De Spanjaarden zelf konden één punt bijschrijven na de kraker tegen Italië. In Turijn zorgden goals van Daniele de Rossi en Vitolo voor 1-1. Israël won ondertussen met 1-2 in en van Macedonië.