Syrië verrast China in WK-kwalificatie

Syrië heeft in de kwalificatie voor het WK voetbal van 2018 een belangrijke zege geboekt. In Xi'an was de Syrische ploeg te sterk voor China. Mahmoud al-Mawas maakte vroeg in de tweede helft de enige treffer: 0-1. Door de zege houdt Syrië na drie van de tien wedstrijden de aansluiting in de strijd om de WK-tickets. China staat voorlopig op slechts één punt.

In dezelfde groep kreeg Qatar het nog maar eens moeilijker om haar WK-debuut te maken voor het zich in 2022 als gastland niet hoeft te kwalificeren. In Suwon bracht Sebastian Soria de ploeg vlak voor rust op een 1-2 voorsprong, maar Zuid-Korea maakte met twee snelle goals een einde aan de Qatarese hoop: 3-2 en nog altijd nul punten voor Qatar. In Shenyang speelden China en Iran gelijk na een saai duel: 0-0.

In groep B speelden koplopers Saoedi-Arabië en Australië tegen elkaar. In Jeddah scoorden beide teams zowel in de eerste als tweede helft één keer, wat resulteerde in een 2-2 eindstand en zeven punten voor beide landen in de groep. Ze worden op één punt gevolgd door zowel Japan als de Verenigde Arabische Emiraten. De VAE wonnen met 3-1 van Thailand, die tot nu toe alle wedstrijden verloor. Ook Irak ging voor de derde keer op rij onderuit: in Saitama was Japan met 2-1 te sterk.

De top-2 in beide groepen plaatst zich voor het WK in Rusland, de nummers drie spelen tegen elkaar voor een plek in de intercontinentale play-offs.