Fantastische Van Gerwen naar halve finales World Grand Prix

Na Raymond van Barneveld heeft ook Michael van Gerwen zich geplaatst voor de halve finales van de World Grand Prix. De Nederlandse nummer één van de wereld gooide in Dublin een ongelooflijk sterke kwartfinale tegen Simon Whitlock, die zelf ook niet verkeerd gooide.

Van Gerwen gooide in alle legs al in zijn eerste beurt een dubbel, wat hem regelmatig een voordeel gaf tegen The Wizard. De eerste set ging dan ook naar de Nederlander, maar Whitlock gaf vooral in set twee uitstekend partij en wist de stand zelfs gelijk te trekken. Finishes van 100 en 130 zorgden ervoor dat hij de Nederlander flink op de hielen bleef zitten, maar Van Gerwen hield het hoofd koel en maakte de wedstrijd met een gemiddelde van meer dan 103 punten af.

In de laatste kwartfinale was wereldkampioen Gary Anderson een maat te groot voor Kim Huybrechts. De Belg begon nog prima en won tegen een zwakke Anderson de eerste set, maar vervolgens kwam de Schot op dreef en ging het met Huybrechts een stuk minder. Een weinig enerverend duel resulteerde uiteindelijk in een 3-1 zege voor Anderson, die het in de halve finale op zal nemen tegen Van Barneveld. Van Gerwen speelt dan tegen Dave Chisnall.