EK ver weg voor Jong Oranje na gelijkspel tegen Turkije

Jong Oranje lijkt deelname aan het EK in Polen te kunnen vergeten. Het kwam vandaag in Alkmaar niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Turkije.

Art Langerer maakte vandaag zijn debuut als coach van Jong Oranje, hij is de opvolger van Fred Grim die assistent is geworden van Danny Blind. Nederland was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, maar de kansen werden niet benut. Met name Riechedly Bazoer had het vizier niet op  scherp staan.

Pas in 58e minuut moest doelman Mickey van der Hart zijn eerste belangrijke redding verrichten. Daarna kregen de Turken nog een grote kans via Kenan Karaman, maar ook deze werd niet benut. Er kwam van Nederlandse zijde nog wel een slotoffensief maar ook dat leverde niks op.

Met nog één wedstrijd te gaan, komende dinsdag tegen Cyprus, staat Nederland tweede en is de achterstand op koploper Slowakije onoverbrugbaar. De vier beste nummers twee spelen tegen elkaar play-offs, maar ook dat gaat door het gelijkspel van vandaag lastig worden. Nederland is namelijk de zevende nummer twee.

Jong Oranje-speler Ricardo Kishna in duel met Jong Turkije-speler Alperen Babacan (Pro Shots / Jasper Ruhe)