Suicide Squad krijgt extended cut

Hoewel regisseur David Ayer ten tijde van de bioscooprelease van Suicide Squad beweerde dat er geen langere versie van zijn film zou verschijnen als deze de thuismarkt bereikt, komt deze er toch. Dat werd deze week bekend.

In de Suicide Squad Extended Cut zitten dertien minuten met extra beelden, zo meldt Collider. In tegenstelling tot Batman v Superman: Dawn of Justice, waarvan uiteindelijk een ultimate edition verscheen, kan deze versie echter niet worden gezien als een director's cut, aangezien de bioscoopversie dat, naar Ayers zeggen, al was. Het is daarom onduidelijk wie er verantwoordelijk is voor het toevoegen van deze dertien minuten aan de film.

Suicide Squad Harley Quinn

Naar verluidt draait het meeste van het materiaal dat in de bioscoop ontbrak uit de film om Joker en Harley Quinn, met een meer uitgebreide belichting van hun relatie. Het is echter niet duidelijk of er straks extra scènes te zien zijn, of dat simpelweg bestaand materiaal wordt verlengd. In de langere versie van Dawn of Justice ging het om een combinatie van beiden.

De extended cut van Suicide Squad wordt in de VS beschikbaar via on demand-diesten in november, terwijl de blu-ray uitkomt op 13 december. Net als bij Dawn of Justice zal deze uitgave de oorspronkelijke en de extended versie van de film bevatten. Het is niet bekend of de Nederlandse releasedatum in de buurt van de Amerikaanse datum ligt, maar met het licht op de feestdagen zal het wellicht niet lang erna zijn.