Horrorgame Outlast 2 krijgt demo op alle platforms

De aankomende horrorgame Outlast 2 krijgt een demo op zowel pc als PlayStation 4 als Xbox One. De volledige game, die recent nog werd uitgesteld naar Q1 2017, wordt net zoals het eerste deel gemaakt door de Canadese ontwikkelaar Red Barrels.

Net als in voorganger Outlast heeft de speler weer heel weinig mogelijkheden om zich te verweren. Je krijgt een camcorder om via night-vision in het pikkedonker toch nog wat te kunnen zien, en je zal je moeten verstoppen in kastjes en onder bedden. Hoofdpersoon Blake Langermann draagt een bril, die af kan vallen in benarde situaties met een veel slechter zicht als gevolg. De originele Outlast werd geprezen om zijn beklemmende sfeer en komt voor in vrijwel alle 'scariest games'-lijstjes.

De demo kun je nu downloaden voor PlayStation 4 in de PlayStation Store of in de Microsoft Store voor Xbox One en pc. Via Steam is de demo ook te downloaden. Heb je geen zin om de demo te spelen maar ben je wel nieuwsgierig geworden, bekijk dan een stuk uit de demo in onderstaande gameplaybeelden.