'Steen, papier, schaar' beslist afgelaste lacrossewedstrijd

Opvallende beelden uit het Amerikaanse collegelacrosse van afgelopen weekeinde. De Western Michigan Broncos zouden het daarin opnemen tegen de Dayton Flyers in een van de hoog aangeschreven oefenwedstrijden voor het seizoen losbarst. De wedstrijd werd door onweer echter afgelast en dus moest er een andere manier gevonden worden om de boel te beslissen.

"We hadden een flink stuk gereden om te spelen, dus we wilden niet zonder iets te doen naar huis gaan", liet Adam Wissman van de bezoekende Flyers weten. "Ik vroeg een van hun gasten of ze het dan maar met een partijtje steen, papier, schaar wilden beslissen, 'best of three'." De teamgenoten kregen er lucht van en binnen een minuut stond het vol met in spanning afwachtende lacrossespelers.

De Broncos kwamen op 1-0 voorsprong: 'schaar' won van 'papier'. De twee potjes daarna eindigden in papier-papier en steen-steen, waardoor de spanning alsmaar opgevoerd werd en er nog geen beslissing plaatsgevonden had. In de vierde beurt koos Wissman voor steen en dat werd hem en zijn ploeg fataal: de Broncos gingen voor papier en wonnen het duel zo alsnog, tot grote vreugde van de hele selectie.