[eSports] uitslag Starcraft II KeSPA Cup

De Amerikaanse Starcraft II-speler Neeb heeft vandaag geschiedenis geschreven. Vandaag kroonde hij zichzelf tot winnaar van de KeSPA-cup, een Koreaans Starcraft II-toernooi door zijn tegenstander Trap uit Zuid-Korea te verslaan met maar liefst 4-0.

Wat de prestatie van Neeb zo bijzonder maakt is dat hij de eerste Starcraft II-speler is die een Zuid-Koreaans premier toernooi (de hoogte tier voor toernooien in de professionele Starcraft II-scene) wist te winnen, maar zelf niet uit Zuid-Korea komt. Zuid-Koreanen zijn oververtegenwoordigd in Starcraft II (het wereldkampioenschap van vorig jaar had slechts één speler zonder de Zuid-Koreaanse nationaliteit), dus het feit dat Neeb in het hol van de leeuw er met de hoofdprijs vandoor gaat is een hele prestatie.

Het meest prominente kenmerk van de serie was de enorm sterke micro van Neeb. Het gebeurde regelmatig dat Neeb qua grootte van zijn leger op achterstand kwam, maar dit recht wist te trekken door goed getimede abilities van zijn stalkers en disruptors. Vooral de laatste wedstrijd was nagelbijtend spannend, maar doordat Neeb stukje bij beetje de werkers van Trap wist te doden met behulp van adepts en daardoor zijn hele economie lam legde, kon Neeb deze game ook opeisen en daarmee ook de KeSPA Cup.

Neeb krijgt naast 18.000 dollar aan prijzengeld ook 1500 World Championship Circuit-punten, waarmee hij zich in een klap kwalificeert voor het wereldkampioenschap op Blizzcon. Met het einde van de KeSPA Cup zijn ook alle deelnemers bekend voor het wereldkampioenschap in november, op één plek na: de Pool Elazer en Zuid-Koreaan ViOLet, beiden Zerg, moeten in een best-of-five gaan uitmaken wie er door mag naar Anaheim.

[eSports] uitslag Starcraft II KeSPA Cup