FOK! Wat een weer: droog en zonnig

Het was gisteren een heel aardige dag. Zo af en toe een bui maar het was eem deel van de dag ook mooi zonnig. De afgelopen nacht was het droog. In het zuiden is laaghangende bewolking ontstaan wat op sommige plaatsen ook mist op kan leveren. Deze trekt gelukkig in de loop van de ochtend weg. In de rest van het land komt de zon al snel tevoorschijn en in de middag is het overal zonnig. Het blijft ook overal droog met een middagtemperatuur van zo'n 16 graden. De wind is matig in het binnenland tot krachtig aan zee.

De komende dagen zal hieraan ook weinig veranderen. We krijgen vrij veel zon en het zal meestal droog zijn.

Zon op 07:45
Zon onder 19:14
Zonkracht

2 /1

Nederland
 

Blind_Guardian is op reis in Rusland geweest en maakte voor ons een reportage. Vandaag deel 3: Peterhof in St. Petersburg (Foto: Blind_Guardian)
Blind_Guardian is op reis in Rusland geweest en maakte voor ons een reportage. Vandaag deel 3: Peterhof in St. Petersburg (Foto: Blind_Guardian)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1134 Zuid-west Nederland en Vlaanderen wordt getroffen door een stormvloed.
1582 Paus Gregorius XIII voert de gregoriaanse kalender in. In Italië, Polen, Portugal en Spanje wordt daarom 4 oktober direct gevolgd door 15 oktober. Andere landen volgen pas (veel) later (Griekenland pas in 1924).
1883 De Oriënt-Express rijdt voor het eerst.
1957 Lancering Spoetnik I; begin van de space race.
1980 In de Golf van Alaska breekt aan boord van het cruiseschip ms. 'Prinsendam' (1972) van de Holland-Amerika Lijn brand uit, die niet meer te beheersen is. Alleen via ouderwetse morse-signalen bereikt het SOS andere schepen, de kustwacht en zelfs Nieuw-Zeeland. Iedereen wordt gered uit de reddingssloepen tijdens de grootste reddingsoperatie op volle zee in de geschiedenis.
1992 De Bijlmerramp: Een El Al-Boeing 747-vrachtvliegtuig stort neer op een flatgebouw in de Amsterdamse Bijlmermeer
1991 In het Rijksdaggebouw in Berlijn komt het Duitse parlement voor het eerst in 57 jaar weer samen. Het gaat om 520 leden van de Bondsdag en 144 leden van de Oost-Duitse Volkskammer.