Archer stopt na tiende seizoen

Adam Reed, schrijver en bedenker van de Amerikaanse adult animation-serie Archer heeft bekendgemaakt dat het tiende seizoen ook meteen het laatste seizoen wordt. Dat vertelde Reed in een recente podcast.

Tijdens de podcast vroeg de interviewer of een serie mogelijk te lang kan duren, daarmee vissend naar details over de toekomst van Archer. Reed gaf daarop nogal onverwachts aan dat het na seizoen 10 einde verhaal is voor de serie. In juni van dit jaar werd de laatste episode voor seizoen 7 uitgebracht. Reed gaf aan dat hij de nog verwachte drie seizoenen ook een stukje korter wil maken, met acht episodes per seizoen.

Voor Adam Reed is de productie van Archer namelijk een behoorlijke aanslag op zijn gemoedstoestand. Hij is dan ook bijna eigenhandig verantwoordelijk voor al het schrijfwerk van de serie en geeft aan dat na een stuk of acht episodes geschreven te hebben, hij helemaal op is. "I can barely limp to the finish line for eight [epsiodes] and then I’m totally spent. I have to get a whole blood transfusion and a sensory deprivation chamber for a few weeks", aldus Reed.

Het achtste seizoen van Archer begint in januari van 2017.

Archer eindigt na seizoen 10
Archer eindigt na seizoen 10