Roda JC-speler Brouwers (34) stopt per direct

Roel Brouwers (34) is per direct gestopt met profvoetbal. De verdediger keerde afgelopen zomer na succesvolle jaren bij Borussia Mönchengladbach terug bij Roda JC, maar kon daar niet aan de hoge verwachtingen voldoen. De beslissing van Brouwers om te stoppen nam hij volgens de clubwebsite op eigen initiatief en directie en technische start respecteren het besluit. 

Brouwers maakte zijn profdebuut in het seizoen 2001/2002 bij de club uit Kerkrade. Hij verruilde Roda JC in 2005 voor het Duitse SC Paderborn 07, dat hem twee jaar later naar Borussia Mönchengladbach zag vertrekken. In 2008 promoveerde Brouwers met deze club naar de Bundesliga en kende daar mooie jaren. De verdediger speelde met BMG negen wedstrijden in de Europa League en zelfs één in de Champions League.

Brouwers keerde dit seizoen transfervrij terug bij Roda JC, maar hij raakte al snel zijn plek kwijt in het elftal van trainer Yannis Anastasiou. Zaterdagavond in de met 0-1 verloren partij tegen N.E.C. Nijmegen bleef de Heerlenaar ondanks een blessure van collega-verdediger Frederic Ananou negentig minuten op de bank. Het besluit om te stoppen had Brouwers al genomen zo laat hij Voetbal International weten. 

"Afgelopen maandag heb ik de knoop doorgehakt", aldus Brouwers tegen VI. "Dit is niet iets wat je in één nacht beslist, het speelde al langer. Ik heb dit besluit genomen omdat ik heel veel last heb van kleine pijntjes, die ervoor zorgen dat ik niet kan brengen wat ik wil én ook moet van mezelf. Daarom heb ik besloten dat het beter is voor mezelf, de club en het team om niet door te gaan."

"Ik had er heel veel zin in om weer voor de club te spelen, wilde er een heel mooi jaar van maken. Mede door mijn fitheid is dat dus niet gelukt, helaas. Maar ik heb een fantastische carrière gehad, waar ik trots op mag zijn." Brouwers zal waarschijnlijk een andere rol binnen Roda JC gaan bekleden. "Dat is wel de insteek, van mij sowieso. Alleen weet ik nog niet in welke rol, dat is nog open. Ik zie mezelf niet echt als een trainer. Daarover ga ik nog wel in gesprek met de club. Voorlopig ga ik het even rustig aan doen, proberen helemaal fit te worden. En genieten met de familie."

Roel Brouwers keerde terug bij Roda JC, zonder succes. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Roel Brouwers keerde terug bij Roda JC, zonder succes. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)