Verstappen heel tevreden met derde plaats in kwalificatie

Max Verstappen kwalificeerde zich eerder vandaag als derde voor de Grand Prix van Maleisië en daarmee was de Nederlander blij. "Ik ben heel tevreden om me hier als derde te kwalificeren", zo lezen we op de website van de Nederlandse Formule 1-coureur.

"Het hele weekend verliep al goed en zeker de lange runs waren heel positief. Er was nog wel wat ruimte voor verbetering in de korte runs, maar vandaag in de kwalificatie kwam het allemaal goed voor elkaar. We zaten er uiteindelijk niet te ver vanaf en ik kijk natuurlijk uit naar zondag, want ik denk dat we in de race meer kans hebben", zo vulde Verstappen aan tijdens de persconferentie na de kwalificatie.

De Nederlander wil in de race de strijd aangaan met de coureurs van Mercedes die op eerste twee startplaatsen staan. Dat Verstappen een extra setje zachte banden heeft overgehouden aan de kwalificatie kan daarbij een voordeel zijn. In Q2 gebruikte hij namelijk mediums om een snelle tijd neer te zetten. 

"Zo houden we in ieder geval alle opties open. Wat we precies gaan doen, hangt onder meer af van de temperatuur. We beginnen op de zachte band, in de race beslissen we wat we daarna gaan doen. De balans op de zachte band was in ieder geval goed, al moet ik zeggen dat het op de andere compounds ook prima ging", aldus een gretige Verstappen.

Verstappen heel tevreden met derde plaats in kwalificatie (Pro Shots / Action Images)
Verstappen heel tevreden met derde plaats in kwalificatie (Pro Shots / Action Images)