Toeschouwer laat golfer McIlroy zien hoe het moet

De Ryder Cup begint vrijdag, maar op de Hazeltine National Golf Club in Minnesota wordt uiteraard al flink geoefend. Zo ook door het Europese team, met onder meer Rory McIlroy, Henrik Stenson en Justin Rose. 

Tijdens de training slaagde McIlroy er net als teamgenoot Andy Sullivan keer op keer niet in een bepaalde putt te maken. Dat leidde tot de nodige hilariteit onder de toeschouwers, die met name voormalig nummer één van de wereld McIlroy een beetje uit begonnen te lachen. 

Stenson's oog viel met name op één toeschouwer, ene David Johnson, waarna de Zweed naar hem toe liep en de man vertelde dat hij het dan maar eens moest proberen. "We zullen eens zien hoe makkelijker het nou echt is", zal Stenson wellicht gedacht hebben. 

Rose legde een briefje van honderd dollar neer als weddenschap en iedereen rondom Johnson werd stil. Hij mompelde nog even "ach, ik heb thuisvoordeel", haalde diep adem en sloeg de bal...in één keer in de hole. Luid gejuich viel hem ten deel, evenals een high-five van McIlroy zelf.