FOK! Wat een weer: somber weer

Het was gisteren een sombere dag met heel weinig zon. De afgelopen nacht zijn er op sommige plaatsen wat buitjes gevallen maar veel kwam daar niet uit.

De dag begint vandaag met vrij veel bewolking en in het noorden zou er een bui kunnen vallen. In de middag laat de zon zich steeds vaker zien. De middagtemperatuur wordt ongeveer 18 graden. De wind is matig maar aan de kust en op het IJsselmeer kan dat oplopen tot vrij krachtig.

Het weerbeeld voor het weekend ziet er hetzelfde uit. Als de weerkaarten ons niet bedriegen krijgen we komende week meer zon en hogere temperaturen.

Zon op 07:40
Zon onder 19:18
Zonkracht

3 / 2

Nederland
 

Bietenoogst bij somber weer (Foto: qltel)
Bietenoogst bij somber weer (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1791 Première van de opera Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart in Wenen
1861 De 3739 meter hoge Weißkugel, gelegen in Oostenrijk, wordt voor de eerste maal beklommen.
1960 The Flintstones, een Amerikaanse animatieserie, wordt voor het eerst op televisie uitgezonden in de Verenigde Staten.
1989 De West-Duitse minister Genscher maakt in Praag bekend dat duizenden Oost-Duitse vluchtelingen uit Tsjecho-Slowakije naar West-Duitsland mogen uitreizen
1990 President Saddam Hoessein doet een oproep voor een vredesdialoog tijdens de eerste golfoorlog.