Zwemmer Manaudou maakt opmerkelijke carrièreswitch

Topzwemmer Florent Manaudou uit Frankrijk zet voorlopig een punt achter zijn zwemcarrière. De olympisch kampioen van 2012 op de 50 vrij en zilveren medaillewinnaar op de afgelopen Spelen ambieert een carrière in de handbalsport. Dit maakte de 25-jarige Fransman vandaag bekend. 

Manaudou gaat handballen bij een eersteklasser uit uit Aix-en-Provence. “Ik zet mijn zwemcarrière voorlopig tussen haakjes. Ik wil geen definitieve of overhaaste beslissingen nemen. Maar verder doen zonder er plezier aan te beleven of om de verkeerde redenen, wil ik evenmin”, stelt de broer van Laure Manaudou, ook een inmiddels gestopte oud-zwemkampioene. “In het handbal is mijn enige ambitie om het beste van mezelf te geven en zo opnieuw het plezier in het sporten terug te vinden.”

Als kind van een Franse vader en Nederlandse moeder handbalde Manaudou al. "Ik was er vrij goed in, gelukkig zit het in mijn genen dat ik vrij explosief ben", zei de zwemmer begin dit jaar al in de krant La Provence. "Het lijkt me geweldig om ooit op professioneel niveau te handballen, of dat nou over twee, vier of acht jaar is." 

Florent Manaudou met zijn zilveren medaille op de 50 meter vrije slag in Rio de Janeiro (Foto: Getty Images)