Honkballer eert overleden teamgenoot met emotionele homerun

Honkballer Dee Gordon zorgde maandagavond voor een van de meest emotionele momenten die de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie MLB in de afgelopen jaren heeft gezien.

De Miami Marlins speelden tegen de New York Mets, één dag nadat Marlins-pitcher José Fernandez op 24-jarige leeftijd overleed na een bootongeluk. Gordon was als eerste speler van de Marlins aan slag en eerde zijn overleden teamgenoot op prachtige wijze: hij sloeg direct een homerun. Het was pas zijn eerste van het jaar en de negende uit zijn ruim vijf jaar lange MLB-carrière. "Een homerun slaan voor José was het beste moment van mijn leven", aldus een emotionele Gordon na afloop.

Gordon, net als al zijn teamgenoten spelend met het nummer zestien en de naam van Fernandez, kon zijn tranen al snel niet meer bedwingen. Zelfs het officiële Twitter-account van de Mets gooide een bericht online met als strekking dat de homerun die hun op achterstand bracht 'groter was dan honkbal zelf'. De Marlins wonnen het duel uiteindelijk met 7-3.

Gordon slaat een emotionele homerun (Bron: YouTube)

Interview met Gordon na afloop van de wedstrijd (Bron: YouTube)