Lebbis maakt show over schoonheid des levens

Cabaretier Hans Sibbel gaat in december optreden met een voorstelling waarin hij de mooie dingen van het leven gaat zoeken en benoemen. Lebbis, zoals zijn podiumnaam luidt, zal zijn 'Good News Show' slechts zes maal spelen, maar mogelijk volgt later een langere reeks, zo maakte impresariaat Bunker Theaterzaken maandag bekend.

In de voorstelling wil de cabaretier zijn publiek de schoonheid van het leven laten zien. Hans Sibbel was dit jaar voor de vijfde maal genomineerd voor een Poelifinario, de belangrijkste cabaretprijs van Nederland. De cabaretier trad de afgelopen jaren minder op omdat hij leed aan auto-immuunziekte.

"Lebbis wil wat meer dingen gaan proberen buiten zijn comfortzone", aldus een woordvoerster van Bunker. "Zo'n korte last moment-tournee is ongebruikelijk."

Andere bril
Maar ook het thema van de voorstelling is anders. Lebbis geeft doorgaans in zijn columns en voorstellingen vaak af op dingen die volgens hem beter kunnen in de wereld. "In de Good News Show zal ik de schoonheid van het leven tonen door een bril die u nog nooit heeft opgehad", stelt de cabaretier in een toelichting.

De voorstelling zal te zien zijn in Purmerend, Hoorn, Den Bosch, Zwolle, Den Haag en Amstelveen. De cabaretier geeft maandagavond een voorproefje van de Good News Show in De Wereld Draait Door. Lebbis is dit seizoen in de theaters te zien met zijn voorstelling De Paardenpoetser, waarmee hij genomineerd was voor De Poelifinario.

Lebbis maakt show over schoonheid des levens
Lebbis maakt show over schoonheid des levens (Foto: BuzzE)