Van Duin geniet van record Heel Holland Bakt

Presentator André van Duin is heel trots op het kijkcijferrecord dat het programma Heel Holland Bakt zondag heeft gehaald. Dat laat hij maandag weten in reactie op het nieuws van Kijkonderzoek.nl.

Bijna drie miljoen mensen keken zondagavond naar de vierde aflevering van dit seizoen. Hiermee ging het programma over het record heen van 2,8 miljoen kijkers dat de finale van het vorige seizoen trok. "Ik heb de uitzending gisteravond op Twitter gevolgd", vertelt Van Duin. "Het blijft mij op een leuke manier verbazen hoe hard alle kijkers meeleven met de taarten en de bakkers." De komiek nam de presentatie dit seizoen van Martine Bijl over, die herstellende is van een hersenbloeding.

"Ik denk ook echt dat mijn bijdrage aan het succes heel gering is", beklemtoont Van Duin. "Ik stapte op een geoliede rijdende trein waar ik weinig meer aan kon verpesten. De baksels en de kandidaten hebben de hoofdrol, ik mag aan de zijlijn mee kijken." Wel beaamt de presentator dat hij de afgelopen weken meer in zijn rol is gegroeid. "Het was in het begin wat zoeken voor mij. Maar inmiddels ken ik de andere makers wat beter en weet ik wat beter hoe ver ik kan gaan."

Van Duin werd maandagochtend direct op de hoogte gesteld van het kijkcijferrecord. "We zitten hier nu heel gezellig met een deel van de redactie taart te eten", lacht hij. "Wat ons betreft kan dit seizoen al niet meer stuk."Het programma zal na dit seizoen nog zeker drie jaar bij Omroep Max te zien zijn. Het is wel de bedoeling dat Martine Bijl terugkeert als presentator wanneer zij is hersteld.

Van Duin geniet van record Heel Holland Bakt
Van Duin geniet van record Heel Holland Bakt (Foto: BuzzE)