Golflegende Arnold Palmer overleden

Golflegende Arnold Palmer is zondag op 87-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan staat te boek als een van de beste golfers aller tijden, met onder meer zeven gewonnen majors op zijn naam. Palmer overleed in een ziekenhuis in Pittsburgh, waar hij lag voor hartonderzoek. 

The King won in 1955 zijn eerste toernooi op de Amerikaanse PGA Tour, waarna er nog velen zouden volgen. De teller stopte uiteindelijk in februari 1973, toen hij met de Bob Hope Desert Classic zijn 62e en laatste toernooizege op de Tour bij mocht schrijven. In die jaren won hij zeven majors: vier keer de Masters, twee keer The Open en één keer de US Open. Aan de Masters bleef hij nog lang meedoen, pas in 2004 speelde hij voor het laatst mee.

Palmer was de eerste echte superster uit het golfen, vooral doordat zijn grote opmars overeenkwam met dat van golf als tv-sport. Een van zijn grote rivalen en tevens hechte vrienden uit die tijd, Jack Nicklaus, reageerde verslagen. "Ik heb net gehoord dat Arnold is overleden en ik ben geschokt dat we zo'n goede vriend verloren hebben. We hebben een van de meest ongelooflijke mensen die er waren verloren. Ik weet dat hij in Pittsburgh was om te kijken hoe hij weer beter kon worden, iets wat hij eigenlijk altijd probeerde. Zijn lichaam heeft het opgegeven, maar ik weet zeker dat hij zelf niet aan opgeven heeft gedacht."

Vanuit de hele golfwereld regent het reacties, maar ook van daarbuiten. Zo zette de Amerikaanse president Barack Obama een foto op Twitter waarin hij in het Oval Office 'golfles' krijgt van Palmer. "Dit is voor The King, die op de baan net zo buitengewoon was als behulpzaam in het echte leven. Bedankt voor de herinneringen Arnold."