Tophonkballer Fernandez (24) overleden

De Amerikaanse tophonkballer José Fernandez is zondagochtend overleden. De werper van de Miami Marlins was één van de drie die omkwamen bij een bootongeluk. Op basis van een in lokale media gepubliceerde foto lijkt het erop dat de boot op een stel rotsen geknald is. De in Cuba geboren en in 2008 naar de VS vertrokken Fernandez, die onlangs aankondigde dat zijn vriendin en hij een kind verwachten, werd slechts 24 jaar. 

Fernandez maakte in april 2013 zijn debuut in de MLB bij de Marlins, waar hij al enige tijd onder contract stond. In dat seizoen won hij onder meer de prijs voor beste nieuwkomer van het jaar. Daarnaast mocht hij gelijk meedoen in de jaarlijkse All-Star Game, een eer die hem ruim twee maanden geleden weer ten deel viel.

In zijn debuutjaar vergaarde Fernandez ook buiten de VS al flink wat roem door een bijzondere vangbal. Troy Tulowitzki van de Colorado Rockies sloeg een door Fernandez gegooide bal, waarna de werper hem op onwaarschijnlijke wijze ving - met een blik van ongeloof van Tulowitzki als gevolg.

De ongelooflijke vangbal waarmee Fernandez ook buiten honkbalminnend VS de nodige bekendheid verwierf (Bron: YouTube)

De Marlins zouden zondag aantreden tegen de Atlanta Braves, maar het team heeft laten weten dat die wedstrijd is afgelast. Fernandez zou in de wedstrijd als werper in actie komen, maar zijn optreden werd opgeschoven naar een wedstrijd van maandag.