Zinderende race beslist WK Moto3

Brad Binder heeft zich op MotorLand Aragon laten kronen tot wereldkampioen in de Moto3. De Zuid-Afrikaan kwam in de Grand Prix van Aragon als tweede over de finish, wat voldoende was om ruim voor het einde van het seizoen de wereldtitel veilig te stellen. 

Polesitter Enea Bastianini pakte - met een mooie wheelie - de leiding en werd gelijk gevolgd door Jorge Navarro, Aaron Canet en Binder. Bo Bendsneyder kende een veel mindere start: vanaf de negende plek leverde hij direct twee plaatsen in en krap een ronde later lag hij al rond de zestiende plek. De eerste ronde was gelijk het einde voor onder meer Maria Herrera, Jakub Kornfeil en Nicolo Bulega, die gezamenlijk onderuit gingen. 

Bastianini, Navarro, Binder, Canet, Philipp Ötl en Gabriel Rodrigo vormden na enkele ronden de kopgroep, maar onder leiding van de bloedsnelle Fabio DiGiannantonio kwamen nog zo'n vijf man aansluiten. Vooral DiGiannantonio zelf kon zich flink naar voren vechten. De jonge Italiaan schoof zelfs helemaal naar voren en lag binnen de kortste keren op de tweede plek, vol in strijd met leider Binder.

De laatste zes ronden van de race lieten weer eens zien waarom de Moto3-races zo vaak de toprace van het weekeinde zijn. Binder, Navarro, Bastianini en DiGiannantonio kwamen los van de rest en gingen een zware strijd aan om de zege. In bijna elke bocht werd wel van positie gewisseld, maar uiteindelijk was het Navarro die de boel het best op orde had en zegevierde. De camera's waren echter op Binder gericht, want hij pakte met nog vier races te gaan de wereldtitel. Bastianini werd derde, megatalent DiGiannantonio moest genoegen nemen met plek vier.