Oppermachtige Taylor stopt zegereeks Van Gerwen

Phil Taylor heeft een einde gemaakt aan de reeks van overwinningen van Michael van Gerwen. The Power won zaterdagavond tijdens de Champions League of Darts met 10-4 van Mighty Mike. De reeks met 36 overwinningen van Van Gerwen kwam daarmee ten einde. 

Van Gerwen mocht openen, maar Taylor brak direct. Van Gerwen brak terug voordat Taylor met een 167-finish een nieuwe break plaatste. Het werd 4-1 met een nieuwe break, voordat Van Gerwen met een 122-finish één break ongedaan maakte (4-2).

Het breakfestijn gaat nog even door ook de volgende vier legs werden beslist door diegene die niet de leg begonnen was. Het was 6-4 voor Taylor bij het ingan van de pauze. Van Gerwen begon de elfde leg en miste drie pijlen op tops om zijn leg te behouden. Taylor liep uit naar 7-4 en opende vervolgens met 180. Van Gerwen kreeg vervolgens toch twee kansen om die leg af te makken, maar faalde. Het werd 8-4. 

Van Gerwen heeft in deze partij zijn begonnen legs niet kunnen houden. Taylor was helemaal los en besloot de partij met finishes van 138 en 120. Taylor gooide 107,4 gemiddeld en raakte 66,7% op zijn dubbels. Van Gerwen noteerde 104 en haalde 36% op zijn dubbels. Taylor stopt daarmee de zegereeks van 36 gewonnen partijen van Van Gerwen. The Power was ook de laatste speler die Van Gerwen wist te verslaan, vorige maand tijdens de Sydney Darts Masters. 

Het andere duel in de deze groep ging tussen Peter Wright en Robert Thornton. Snakebite won met 10-6 van The Thorn. 

In groep A zijn de tweede groepswedstrijden al gespeeld. Gary Anderson won zijn tweede wedstrijd. Hij won met 10-8 van James Wade. Adrian Lewis boekte zijn eerste overwinning door met dezelfde cijfers Michael Smith te verslaan.