Arsenal tikt Chelsea voor rust van de mat

De malaise bij Chelsea duurt voort. De ploeg werd in een Londens onderonsje al vroeg overklast door Arsenal. Het werd 3-0. In de beginfase van de wedstrijd werden de verhoudingen al snel duidelijk. Arsenal had drie zeges op rij achter de hand, waar Chelsea slechts schermde met vier punten uit de laatste drie duels. Dat verschil in vorm was ook op het veld zichtbaar.

Chelsea was in de eerste helft nergens te bekennen. Al in de elfde minuut ging Gary Cahill in de fout en profiteerde Alexis Sanchez. De Chileen pakte de bal af en opende de score voor Arsenal. Drie minuten later stond de 2-0 al op het scorebord. Rechtsback Hector Bellerin kreeg van Eden Hazard veel ruimte om op te komen en maakte daar dankbaar gebruik van. Hij bediende Theo Walcott, die de score verdubbelde.

Nog voor de rust had Arsenal de buit binnen. Na een fantastische counter stond Mesut Özil aan het eindstation om de 3-0 te maken. Chelsea was het spoor bijster en kon de schade na rust niet repareren. Aan de andere kant kon Arsenal de score niet meer opschroeven.

Arsenal beslist de Londense derby al voor de rust. (PRO SHOTS/Action Images)