Liverpool eenvoudig langs Hull, hoofdrol Van der Hoorn bij zege Man City

Liverpool heeft een simpele zege geboekt op Hull City, waardoor Arsenal en Chelsea weten dat ze in een onderling duel moeten winnen. Het werd 5-1.

De kwaliteit straalt er in de beginfase van het seizoen vanaf bij Liverpool. Daar is Adam Lallana een schoolvoorbeeld van. De aanvaller is dit seizoen uit de startblokken geschoten bij Liverpool. Hij zette Liverpool in de zeventiende minuut op voorsprong.

Een overtreding van Mohamed El Mohamady in de 29ste minuut bracht Liverpool een veilige voorsprong. Gelegenheidslinksback James Milner nam plaats achter de bal en faalde niet. Nog voor de rust vergrootte Sadio Mané de marge naar drie.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, stoomde na de rust door. Nadat David Meyler had gescoord voor Swansea City, sloeg Philippe Coutinho toe. De Braziliaan maakte op aangeven van Lallana de 4-1.

Toen Milner later ook nog eens zijn tweede strafschop van de middag benutte, had Liverpool een nuttige voorsprong in handen. Arsenal en Chelsea moeten in een onderling duel eveneens ruim winnen om de Reds voor te blijven op de ranglijst van de Premier League. Bij winst komt één van de twee, net als Liverpool, terecht op dertien punten.

Swansea City is er voor de tweede keer in één week niet in geslaagd om indruk te maken tegen Manchester City. De ploeg ging opnieuw onderuit. Het werd 1-3. Manchester City won door de weeks al van Swansea City in de League Cup. Dat was met een B-elftal. Mike van der Hoorn stond in die wedstrijd in de basis, terwijl Leroy Fer op de bank begon. Nu stonden beide Nederlanders in de basisopstelling.

In de negende minuut moest de defensie van Swansea al opgeven. Sergio Aguero was op aangeven van Bacary Sagna trefzeker. Laatstgenoemde wist in het duel van door de weeks nog doel te treffen. Aguero speelde toen niet.

Swansea sloeg snel terug met een goal van Fernando Llorente, maar de Swans groeven in de tweede helft hun eigen graf. Dat was te wijten aan Van der Hoorn, die Kevin De Bruyne naar de grond werkte in het strafschopgebied. Vanaf elf meter bracht Aguero City weer aan de leiding.

Niet veel later gooide Raheem Sterling de wedstrijd in het slot. De oud-speler van Liverpool kreeg het doelpunt volledig op zijn eigen conto. Hij stoomde op vanaf links, had afspeelmogelijkheden maar deed een schijnbeweging en schoot laag binnen: 3-1.

Manchester City staat fier aan kop in de Engelse Premier League. Door de zege zijn de Citizens wederom minimaal een week niet in te halen. Het doelsaldo van de ploeg is inmiddels opgeschroefd naar +15.