Noord-Koreaanse jeugdkeeper 'blundert'

In India wordt op het moment het Aziatisch kampioenschap voor voetballers tot 16 jaar gespeeld. Dat zal ongetwijfeld vrij ongemerkt voorbij zijn gegaan aan de gemiddelde niet-Aziaat, maar toch duiken er nu wat opvallende beelden op uit India.

In het kleine dorpje Bambolim speelden Noord-Korea en Oezbekistan hun laatste groepswedstrijd tegen elkaar. Het was allemaal niet bijster interessant, want na de eerste helft was er nog altijd niet gescoord. Dat veranderde snel: vroeg in de tweede helft trapte de Oezbeekse keeper Jasurbek Umrzakov de bal hard richting het andere doel, want hij zag dat zijn Noord-Koreaanse collega Jang Paek-ho ver voor diens doel stond.

Jang zag de bal over zijn hoofd vliegen, rende wat gezapig richting zijn doel om de bal nog te pakken, struikelde, struikelde vervolgens nog een keer en zag de bal in het doel verdwijnen. Oezbekistan breidde de voorsprong uit naar een 3-1 zege, Jang werd een half uur na zijn blunder gewisseld en men dacht nog weinig van hem te gaan vernemen in de toekomst - het is en blijft immers Noord-Korea. 

Dat was echter buiten het speelschema gerekend: een snelle blik daarop leert ons dat Noord-Korea dankzij het verlies tweede werd in de groep. Oezbekistan won de groep en staat in de kwartfinale daarom tegenover het ijzersterke Irak, favoriet voor de eindzege. Boze tongen beweren dus al dat Jang zijn nogal opzichtige blunders gewoon zo had uitgekiend, want met zijn ploeg staat hij straks tegenover het op papier veel zwakkere Oman. Zolang Jang niet deserteert zullen we het echte verhaal waarschijnlijk helaas nooit zeker weten, maar de beelden hebben we nog wel.

Noord-Koreaanse keeper 'blundert' (Bron: YouTube)