Daklozen roken jonko's in gebouw justitie

In België is men zoals gebruikelijk weer lekker bezig. Deze keer is het een stel daklozen in Luik gelukt om in te breken in een gebouw van het Belgische Openbaar Ministerie, om eens een lekkere joint op te steken in het bureau van de procureur-generaal.

Ondanks de verscherpte veiligheidsmaatregelen van de afgelopen tijd bleek het een fluitje van een cent om het gebouw van justitie binnen te komen. De daklozen verborgen zich tijdens kantooruren in het gebouw; eenmaal na kantoortijd waren ze ingesloten, en konden ze rustig hun gang gaan. Dat was het signaal om even flink de beest uit te hangen; er werd wiet gerookt, de koelkast werd leeggeroofd en de uiteraard ruim aanwezige wijnvoorraad werd opgedronken.

Pas de volgende dag werd het euvel opgemerkt door medewerkers van het Belgische OM, door de penetrante wietlucht die in het gebouw hing. De daklozen hadden toen inmiddels de plaat gepoetst; er is geen melding gedaan van enige arrestaties in verband met dit voorval. Saillant genoeg bevindt het getroffen gebouw zich pal naast het gebouw van de lokale anti-terrorisme-unit, hetgeen vragen doet oproepen over de gehanteerde veiligheidsmaatregelen.

Cannabisgebruik verlaagt IQ (ANP)
Justitie in België: daar steek je wat van op.