Van Basten gepresenteerd bij FIFA: "Het is een grote eer voor mij"

Marco van Basten is vrijdag officieel aangesteld bij de FIFA. Daar gaat hij aan de slag als Chief Officer for Technical Development. Van Basten besloot onlangs te stoppen als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal om aan de slag te gaan bij de wereldvoetbalbond. Bij de FIFA gaat hij zich bezig houden met innovatie op voetbaltechnische gebieden en scheidsrechterszaken.

"Het is een grote eer voor mij om aangesteld te worden voor deze opdracht", laat Van Basten via de FIFA weten. "Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren om ervoor te zorgen dat voetbal de nummer één sport in de wereld blijft."

"Voetbal is spectaculair en het moet in elk opzicht spectaculair blijven. We houden allemaal van deze sport. Dat is waarom ik hard zal werken om het voetbal technisch te ontwikkelen, zodat de sport de fans en spelers altijd emoties en vreugde zal geven."

FIFA-voorzitter Gianni Infantino is verheugd met de komst van Van Basten. "Marco van Basten is voetbal. In de afgelopen maanden heb ik wat discussies met hem gehad, waarin ik hem hoorde praten over zijn visie van het spelletje, en voor mij was direct duidelijk dat hij een geweldige aanwinst voor de FIFA is."

"Marco is een groot kenner, niet alleen een legende. Hij kan veel voor het voetbal betekenen, voor het spel binnen de lijnen en buiten de lijnen. Ik ben erg blij dat hij ons team is komen versterken en ik weet zeker dat hij goed werk gaat leveren."