'Hattrick' en twee negendarters voor Van Gerwen

Een zeer goede week voor Michael van Gerwen, na zijn zege op de Euro Tour afgelopen zondag, wist hij zowel dinsdag, woensdag als donderdag een Players Championship te winnen. Naast deze drie zeges gooide Mighty Mike ook twee keer een negendarter.

In Barnsley waren er midweeks drie toernooien gepland. Players Championship 14, 15 en 16. Ieder vloertoernooi kent 128 deelnemers en voor het eerst werden deze toernooien gestreamd op het internet. 

Dinsdag won Van Gerwen in de finale met 6-0 van Mensur Suljovic. Woensdag ging James Wilson eraan met 6-3 en donderdag was hij met 6-5 te sterk voor Steve West. Laatstgenoemde wist met zijn finaleplek zich wel te plaatsen voor de World Grand Prix, ten koste van Vincent van der Voort. 

Van Gerwen gooide zowel woensdag als donderdag een negendarter. Hij was niet de enige, ook Jeffrey De Graaf, Yordi Meeuwisse en Whitlock gooiden een perfecte leg. Mighty Mike heeft nu 35 partijen op rij gewonnen. Zijn laatste nederlaag leed hij op de Sydney Darts Masters vorige maand tegen Phil Taylor. 

Komend weekeinde komt Van Gerwen in actie op de Champions League of Darts. Een toernooi met de acht beste spelers van de wereld live op de BBC. Het is voor het eerst dat de BBC live darts van PDC zal gaan uitzenden.

Alle uitslagen van de Players Championships 14, 15 en 16 zijn hier, hier en hier te vinden.  

Finale Players Championship 16: Michael van Gerwen - Steve West. (Bron: YouTube)