'Politie onderzoekt kindermishandeling Brad Pitt'

De politie van Los Angeles is met de kinderbescherming een onderzoek gestart naar de vermeende mishandeling door Brad Pitt. De acteur zou zijn kinderen verbaal en fysiek hebben mishandeld, wat voor Angelina Jolie aanleiding was een scheiding aan te vragen.

Brad zou woensdag door het lint zijn gegaan, meldt TMZ. De dronken acteur schreeuwde en werd fysiek gewelddadig aan boord van een privéjet. Brad zou ook na de landing niet tot bedaren zijn gekomen en geprobeerd hebben de landingsbaan te verlaten met een van de brandstofwagens.

Iemand aan boord van de privéjet of iemand die getuige was van het incident op de landingsbaan heeft anoniem de politie en kinderbescherming getipt, weet TMZ. Brad en Angelina zouden al ondervraagd zijn door de kinderbescherming, die ook de zes kinderen van het Hollywoodkoppel wil horen.

Niet schuldig
Wat er precies is gebeurd, weet TMZ niet. Brad zou verbaal en fysiek agressief zijn geweest tegen zijn kroost. Het incident was voor Angelina aanleiding een dag later haar biezen te pakken. Een paar dagen nadien vroeg ze een scheiding aan. In die aanvraag gaf Angelina 'onoverbrugbare verschillen' op als reden voor de breuk. Ze wil geen co-ouderschap en wil dat de zes kinderen bij haar blijven wonen. Brad krijgt wat Angelina betreft een bezoekregeling. Geruchten dat Brad drank- en drugsproblemen heeft en agressief was jegens de kinderen doken al snel op nadat dinsdag bekend werd dat Angelina een scheiding had aangevraagd.

Brad neemt de zaak 'zeer serieus', stelt een bron bij de acteur. "Hij zegt dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan welke vorm van kindermishandeling dan ook."

'Politie onderzoekt kindermishandeling Brad'
'Politie onderzoekt kindermishandeling Brad Pitt' (Foto: BuzzE)