Jim Carrey slaat terug na beschuldigingen

Jim Carrey laat zich niet uit het veld slaan door de beschuldigingen dat hij schuld heeft aan de dood van zijn ex-vriendin Cathriona White. Zij overleed vorig jaar aan een overdosis medicijnen die de acteur zou hebben verstrekt, zo beweert White's echtgenoot Mark Burton nu.

"Wat een vreselijke schande. Het zou makkelijk zijn voor me om in een achterkamertje te verdwijnen met de advocaat van deze man en te zorgen dat dit allemaal ophoudt, maar er zijn momenten in het leven waarin je moet opstaan en je eer moet verdedigen tegen het kwaad in de wereld", laat Carrey in een verklaring aan People weten. "Deze harteloze poging om de vrouw van wie ik hield te exploiteren tolereer ik niet. Ze had al problemen voordat ik haar ontmoette en haar tragische einde was buiten ieders schuld om."

Volgens Burton, die ten tijden van White's dood nog officieel met haar getrouwd was en een rechtszaak heeft aangespannen tegen Carrey, zou de Ace Ventura-acteur zijn bekendheid gebruikt hebben om illegaal de pillen te kopen die een einde maakten aan het leven van de 30-jarige White.

Jim Carrey slaat terug na beschuldigingen
Jim Carrey slaat terug na beschuldigingen (Foto: BuzzE)