Donald Duck helpt kinderen actief te zijn

De stichting Jongeren op gezond gewicht en Disney Benelux slaan de handen ineen om jonge kinderen te stimuleren meer te bewegen. Op Disney Channel worden de komende tijd korte filmpjes van 1 minuut vertoond waarin Disney-personages als Donald Duck en Mickey Mouse kinderen oproepen uit hun stoel te komen en actief te worden.

Dat hebben de twee partijen maandag gemeld. Met de serie filmpjes, die de naam Woogie Boogie heeft gekregen, krijgen kinderen concrete bewegingsoefeningen gesuggereerd. Deze oefeningen moedigen kinderen niet alleen aan op te staan en te bewegen, maar helpen ze ook bij de ontwikkeling van de motoriek.

Disney en de stichting Jongeren op gezond gewicht hebben het project geïnitieerd vanwege recente RIVM-cijfers over het zitgedrag van kinderen tussen 4 en 7 jaar oud. Veel kleuters zitten nog te lang en te vaak stil en brengen de helft van de dag zittend door.

De filmpjes zijn te zien in de Disney Junior-blokken op Disney Channel. Ook komen de fragmenten beschikbaar op YouTube, zodat ook docenten de 'Woogie Boogies' kunnen gebruiken om in de klas aandacht te besteden aan beweging. In België wordt de lancering gesteund door het ministerie van Welzijn.

Donald Duck helpt kinderen actief te zijn
Donald Duck helpt kinderen actief te zijn (Foto: BuzzE)