HBO scoort wederom bij Emmy Awards

Met nog drie extra awards voor Game of Thrones en drie awards voor andere shows heeft kabelzender HBO gisteravond de meeste onderscheidingen mee naar huis mogen nemen tijdens de uitreikingen van de Primetime Emmy Awards.

De zender heeft dit jaar in totaal 22 beeldjes gewonnen; zestien daarvan waren al uitgedeeld tijdens de Creative Arts Emmy's. De andere drie Emmy's gingen afgelopen nacht naar de comedy Veep, dat een award kreeg voor de hoofdrol van Julia Louis-Dreyfus en als beste comedy, en de satirische nieuwsshow Last Week Tonight with John Oliver, dat tot beste variety-talkshow werd bestempeld.

Cast en crew van Game of Thrones tijdens de 68e Emmy Awards
Cast en crew van Game of Thrones

De top drie qua omroepen bestaat dit jaar verder uit kabelzender FX Networks en streamingdienst Netflix. Zij kregen awards voor onder andere The People v. O. J. Simpson: American Crime Story (FX), Bloodline en Master of None (Netflix) en Patton Oswalt droeg een Emmy bij aan het Netflix-totaal voor zijn comedyspecial Talking for Clapping. Aan The People v. O. J. Simpson werden vijf Emmy's uitgedeeld; de serie kreeg onderscheidingen voor het scenario en 'beste miniserie', plus beeldjes voor castleden Sarah Paulson, Courtney B. Vance en Sterling K. Brown. De serie is ook de winnaar van de avond; hoewel Game of Thrones in totaal 12 Emmy's won dit jaar en The People slechts 9, zijn de meeste van die 12 Creative Arts-onderscheidingen die vorige week al waren uitgedeeld.

Andere opvallende onderscheidingen tijdens 68e Emmy Awards zijn onder andere het beeldje voor beste actrice in een dramaserie voor Tatiana Maslany, wier fans al jaren online campagne voeren om haar werk in Orphan Black (waarin ze het meerendeel van de hoofdrollen speelt), Rami Malek (beste acteur in een dramaserie voor Mr. Robot), Jeffrey Tambor (beste acteur in een comedy voor Transparent), beste tv-film voor Sherlock-aflevering The Abominable Bride en beste bijrol in een comedy voor Kate McKinnon (Saturday Night Live).

Jimmy Kimmel als host van de 68e Emmy Awards
Jimmy Kimmel was de host van de 68e Emmy Awards

De 68e Emmy Awards werden uitgereikt in het Microsoft Theater in Los Angeles en gepresenteerd door talkshowhost Jimmy Kimmel. Tijdens de show werden awards uitgereikt in 27 categorieën, bovenop de 85 winnaars die eerder al waren bepaald. Alle nominaties en winnaars zijn na te lezen op de website van de Emmy's.