Superieure Van Gerwen boekt zesde zege op Euro Tour

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan in de halve finales van de European Darts Grand Prix. In het Duitse Sindelfingen wist Van Gerwen te winnen van Gerwyn Price. Barney won van zijn landgenoot Benito van de Pas.

Bij een 1-1 stand gooide Van Gerwen 170 uit en liep vervolgens uit naar 4-1. Price kon de break niet meer repareren en Van Gerwen won met 6-3. In de halve finales speelt Van Gerwen tegen Kim Huybrechts. De Belg won met 6-5 van Stephen Bunting, nadat The Bunt twee pijlen voor de wedstrijd miste.

Van Barneveld liet geen spaan heel van Van de Pas, het werd 6-1. Na een gemiddelde van 108 van vanmiddag, moest Van Barneveld in de kwartfinales genoegen nemen met 95 gemiddeld. Van de Pas kwam niet verder dan 91. Van Barneveld zal op dit toernooi de finale moeten halen om zich te plaatsen voor de European Championship eind volgende maand. Barney staat in de halve finale tegenover Peter Wright, die met 6-3 van James Wade won.

Update 21.20 uur

Michael van Gerwen staat in de finale van de European Darts Grand Prix. Hij veegde in de halve finale Kim Huybrechts met 6-0. De Belg gooide met 99 gemiddeld best aardig, maar Van Gerwen stond met 107 gemiddeld nog beter te gooien.

Update 21.50 uur

Raymond van Barneveld is er niet ingeslaagd om de finale te halen van de European Darts Grand Prix. De Hagenaar verloor in de finale met 6-2 van Peter Wright. Van Barneveld bleef steken op 91 gemiddeld, waar Wright gemiddeld 103 wist te noteren. Door de nederlaag zal Van Barneveld het EK aan zich voorbij moeten laten gaan. De finale van het toernooi in Sindelfingen tussen Van Gerwen en Wright zal over een half uur beginnen.

Update 22.30 uur

Michael van Gerwen heeft ook de European Darts Grand Prix op zijn naam geschreven. Vorige week was hij de beste in Mülheim. Nu was hij de beste in Sinfeldingen. Het is zijn zesde Euro Tour-zege (van negen toernooien) van dit jaar. Van Gerwen versloeg in de finale Peter Wright met 6-2.

De Brabander stoomde door naar 5-0, mede met een 164-finish. Wright maakte 5-1 met een 101-finish en pakte vervolgens nog een break terug. Van Gerwen noteerde 105 gemiddeld en Wright 102.

Het darten midweeks verder met Player Championships 14, 15 en 16, vloertoernooien met 128 spelers.  Volgende week is het darten op de BBC. Acht darters van de PDC strijden in twee groepen van vier om de Champions League of Darts. Het is voor het eerst het darten van de PDC bij de BBC te zien zal zijn.