Van Gerwen, Van Barneveld en Van de Pas naar kwartfinales in Sindelfingen

De PDC is neergestreken in het Duitse Sindelfingen. Op het programma de European Darts Grand Prix, het negende toernooi van de Euro Tour. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Raymond van Barneveld hebben zondag hun achtste finales gewonnen en strijden vanavond om de titel. 

Van Gerwen trad aan tegen Steve Beaton. Het begon moeizaam met vijf gemiste pijlen op de dubbel, maar stoomde met 98 gemiddeld naar een 6-3 overwinning. Benito van de Pas had niets te vrezen van Joe Murnan en won met 6-2. 

Raymond van Barneveld sloot de middag af tegen James Wilson. De Hagenaar maakte zijn eerste opwachting op de Euro Tour dit seizoen. Begin dit jaar faalde hij in de kwalificaties voor het eerste blok en sloeg er een aantal over. Hij wilde meedoen om zich nog te plaatsen voor het European Championship. Barney kwam door de kwalificaties en won eerder dit weekend van Scott Dale en Simon Whitlock. Van Barneveld heeft een finaleplek nodig om zich te plaatsen, want dit is zijn enigste kans. Voor de laatste Euro Tour 10 wist hij zich niet te plaatsen. 

Van Barneveld was op stoom tegen Wilson. Hij won met 6-3 en gooide 108 gemiddeld en had een checkoutpercentage van 66,67%. Wilson haalde 99 gemiddeld en 43% op de dubbels. In de kwartfinales is het Van Gerwen tegen Gerwyn Price, die met 6-3 te sterk was voor Mensur Suljovic. Van de Pas en Van Barneveld moeten vanavond voor een plek in de halve finales tegen elkaar. 

Uitslagen European Darts Grand Prix - achtste finales

Michael van Gerwen 6-3 Steve Beaton
Mensur Suljovic 3-6 Gerwyn Price
Michael Smith 2-6 Stephen Bunting
Kim Huybrechts 6-2 Alan Norris
Peter Wright 6-1 Joe Cullen
James Wade 6-3 Jonny Clayton
Benito van de Pas 6-2 Joe Murnan
James Wilson 3-6 Raymond van Barneveld

Kwartfinales

Michael van Gerwen v Gerwyn Price
Stephen Bunting v Kim Huybrechts
Peter Wright v James Wade
Benito van de Pas v Raymond van Barneveld