Koppeling oorzaak slechte start Verstappen

Opnieuw kende Max Verstappen een beroerde start van een Formule 1-race. Nadat zijn sterke startpositie al eerder in Belgié en Italié als sneeuw voor de zon verdween, was het in Singapore wederom raak: Verstappen kwam niet goed weg en verloor plekken aan Fernando Alonso, Daniil Kvyat en Carlos Sainz. Verstappen knokte zich nog terug naar plek zes, maar meer zat er naar eigen zeggen niet in.

Volgens de Limburger was de koppeling de schuldige van de slechte start: "Gewoon drama. Echt slecht. Voor de start zei het team al tegen me dat de koppeling wellicht niet goed zou werken. Bij de start liet ik de koppeling los en had ik meteen superveel wielspin. Dan kan je verder niets meer doen."

De slechte start verpestte niet alleen zijn race, maar ook die van Sainz en Nico Hülkenberg. In een poging om Verstappen te ontwijken reed Sainz tegen Hülkenberg aan, waarna de Force India spinde en in de muur crashte. Het scheelde niets of Verstappen was zelf ook slachtoffer geworden van de crash: Hülkenberg ging vlak voor hem langs. "Of ik daarvan schrok? Nou, eigenlijk was ik op dat moment nog vooral aan het balen van mijn slechte start. Maar ik had geluk dat Nico me niet raakte."

De rest van de race kon Verstappen niks anders doen dan de schade beperken. De eerste helft van de race stond hij op dezelfde strategie als Kvyat en Alonso voor hem en door de aard van de baan was het erg lastig inhalen. Pas in de slotfase van de race wist Verstappen op te klimmen van de achtste naar de zesde plaats, achter de van achteren gestartte Sebastian Vettel. 

"Je kan op dit circuit goed verdedigen. En van dat gevecht sleten mijn banden ontzettend, waardoor ik eerder naar binnen moest voor mijn stop. Eigenlijk heb ik geen moment kunnen doen wat ik wilde. Dit resultaat is gewoon balen, het had veel beter kunnen zijn."

Volgens Verstappen was 6e het best mogelijke resultaat
Volgens Verstappen was 6e het best mogelijke resultaat