Digital Homicide dreigt met rechtszaak tegen Steam

Sommige pc-gamers zullen wel bekend zijn met Digital Homicide, de 'ontwikkelaar' die bestaat uit de twee Romine-broers. De broers zijn berucht vanwege de bedroevende kwaliteit van hun games (vaak knip- en plakwerk van assets voor de engine unity) en doordat ze niet echt goed met kritiek om kunnen gaan. Nadat gamecriticus Jim Sterling eerder al aangeklaagd werd voor tien miljoen, moet Valve nu bibberen voor een potentiële rechtszaak.

De dreiging met een rechtszaak komt als een directe reactie nadat Digital Homicide een aantal dagen geleden als ontwikkelaar verbannen werd van Steam, met als reden dat ze vijandig zouden zijn tegenover Steam-gebruikers. Met goede reden: digital Homicide had gedreigd met rechtzaken tegenover maar liefst 100 steam-gebruikers (zie je het patroon al?) voor een waarde van maar liefst achttien miljoen dollar, omdat de gebruikers kritisch waren over hun games. Alle games van Digital Homicide werden daarop verwijderd van Steam: degene die de game nog in hun bibliotheek hebben staan kunnen de games gewoon blijven spelen.

Digital Homicide jankt echter dat de gebruikers van Steam over de schreef zijn gegaan met hun kritiek (en toegegeven, daar zit wat in, gezien sommige reacties), en dat Steam geen veillige werkomgeving aanbiedt voor de broers. Dat ze zelf probeerden gebruikers angst aan te jagen door te dreigen met dure rechtszaken omdat ze kritiek hadden op hun games, laat Digital Homicide maar even achterwege.

Het volledige statement van Digital Homicide is hier te lezen.

Digitalhomicide2
Digital Homicide dreigt met rechtszaak tegen steam