Davis Cup-team stelt handhaving veilig na dubbelspel

Het Nederlandse Davis Cup-team zal ook volgend jaar uitkomen in de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone. Het dubbelspel tegen Zweden werd gewonnen en daarmee kwam de ploeg van coach Jan Siemerink in Bastad een beslissende 3-0 voorsprong.

Robin Haase en Jean-Julien Rojer sleepten het beslissende derde punt binnen door in het dubbelspel af te rekenen met Isak Arvidsson en Fred Simonsson: 7-5, 6-2 en 6-3. Haase en Rojer begonnen nog moeizaam aan het dubbelspel. Bij 4-5 kreeg Zweden een setpunt, maar dat werd weggewerkt. Drie games wist Nederland met 7-5 de eerste set te pakken.

In de tweede set wisten Haase en Rojer tweemaal toe te slaan op de servicegames van Zweden en daarmee werd het 6-2. Ook in de derde set kwam Nederland vroeg op een break voorsprong. Bij 3-2 voor Nederland kregen Arvidsson en Simmonsson nog vijf breakpunten, om gelijk te komen. Door een nieuwe break van Haase en Rojer in de negende game eindigde de laatste set in 6-3.

Op de eerste dag waren Thiemo de Bakker en Haase al te sterk gebleken voor de de jonge broers Elias en Mikael Ymer. Zondag worden er nog twee enkelspelen gespeeld. Kans is groot dat tennistalent Tim van Rijthoven de kans krijgt om in Oranje te mogen spelen.