Liverpool bezorgt Chelsea eerste nederlaag

Liverpool is in de Premier League op gelijke hoogte gekomen met Chelsea. In een onderling treffen was de ploeg met 1-2 te sterk. Liverpool na vanaf de aftrap het initiatief en zag dat na zeventien minuten beloond worden.

Dejan Lovren strafte chaos in de Chelsea-verdediging. De verdediger kon de bal simpel met de binnenkant voet in de verre hoek volleyen na een voorzet van Adam Lallana: 0-1.

Tien minuten voor rust bracht Jordan Henderson zijn ploeg in een zete. De middenvelder schoot vanaf afstand fantastisch raak en liet Thibaut Courtois volledig kansloos en zorgde daarmee voor de 0-2 ruststand. Na ruim een uur spelen zorgde Diego Costa voor de aansluitingstreffer namens Chelsea. De Spaanse spits kon simpel raakschieten na goed voorbereidend werk van Nemanja Matić. Verder dan 1-2 kwamen The Blues niet.

Zowel Chelsea als Liverpool hebben nu tien punten uit vijf wedstrijden en staan daarmee voorlopig derde en vierde in de Premier League.

Feest bij Liverpool. (PRO SHOTS/Action Images)