Babel over keus Emiraten: "Dat was puur om het geld"

Bij Jong Ajax hield Ryan Babel de afgelopen dagen zijn conditie op peil, maar lijkt in Deportivo La Coruna zijn nieuwe werkgever te hebben gevonden. Het voormalige toptalent uit de Ajax-jeugdopleiding, geeft in gesprek met NOS aan dat hij zich een ander verloop van zijn loopbaan had voorgesteld. Zijn eerste transfer maakte hij naar Liverpool in 2007. Na een uitstekende start in Engeland, ging het bergafwaarts.

"Liverpool was een unieke kans om naar de Premier League te gaan. Ik ging naar Duitsland (naar Hoffenheim) om in beeld te blijven bij het Nederlands elftal", laat Babel weten in gesprek met de staatsomroep. De aanvaller hoopte daarna op een opleving in de Turkse Super Lig, bij Kasimpasa, onder de hoede van een oud-teamgenoot. "Ik ben op het gevoel naar Turkije gegaan. Dat leek me leuk, want Shota Arveladze (oud-Ajax) zat daar."

Babel koos in zijn loopbaan als prof niet altijd voor het sportieve aspect. Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten was een keuze vanuit financieel motief. "Mijn vertrek naar de Emiraten was puur om het geld. Ik heb altijd mijn hart gevolgd, of het nu goed of slecht is uitgevallen. Dat kan gebeuren. Ik ben ook tevreden over Al Ain. Daar werd goed gevoetbald, en kwam ik in een kampioensploeg terecht. Ik had daar plezier, en was mooi meegenomen."