Boete voor rijexamen doen voor tweelingbroer

Een 22-jarige man uit Almere heeft een boete van 1000 euro gekregen omdat hij tijdens een rijexamen begin vorig jaar deed alsof hij zijn tweelingbroer was. Dat heeft de politierechter in Utrecht maandag bepaald.

Tijdens het examen twijfelde de rijinstructeur al aan de identiteit van de man achter het stuur. De ene broer was namelijk volgens de instructeur nog niet klaar om examen te doen, de andere broer wist het rijexamen succesvol te doorlopen. De instructeur meldde na afloop zijn vermoedens bij de politie en onderzoek wees uit dat de telefoon van de verdachte tijdens het examen in de buurt was van de examenlocatie in Emmeloord, terwijl hij vertelde dat hij in Hilversum was. In chatberichten tussen de broers werd bovendien uitgebreid gesproken over het plan. Daarnaast bleek na vergelijking de handtekening ook niet te kloppen.

De 22-jarige wordt ervan beschuldigd dat hij met zijn actie de veiligheid van vele weggebruikers in gevaar heeft gebracht. Zijn broer kon zo immers beschikken over een rijbewijs terwijl hij nog niet de rijvaardigheid had om examen te doen.

Boete voor rijexamen doen voor tweelingbroer
Boete voor rijexamen doen voor tweelingbroer (Foto: BuzzO)