Flash/Supergirl musical krijgt originele liedjes

Het leek een grap, maar is toch echt een serieuze onderneming: nadat de DCTV-series Arrow, Flash, Legends of Tomorrow en Supergirl in november/december een vierdelige crossover hebben gehad, zullen Flash en Supergirl in de lente nog een keer samen een verhaal vertellen. En dat verhaal heeft de vorm van een musical.

Nu Supergirl binnenkort met het tweede seizoen van start gaat op de Amerikaanse zender The CW, is de serie te zien op dezelfde zender als de andere drie. En aangezien Supergirl al van dezelfde makers was, is het combineren van de verhaallijnen een logische volgende stap. Sterker nog: Grant Gustin verscheen het afgelopen jaar al in een aflevering van Supergirl toen de serie nog te zien was op CBS.

Producer Greg Berlanti, het opperhoofd van de productie van de vier series, maakte vorige maand bekend dat Supergirl en The Flash samen een tweedelige musicalaflevering gaan maken. Berlanti gaf aan dat er 'voornamelijk bestaande liedjes' zullen worden gezongen, maar dat hij hoopt ook origineel materiaal te kunnen toevoegen. Vrijdag maakte Indiewire bekend dat die hoop wat concreter is geworden.

In een interview met de website gaf de producer aan dat de gesprekken over het verwerven van rechten op bestaande muziek op het punt staan te beginnen, gebaseerd op een idee voor de stijl en de toon die hij al heeft. "Ik wil ook proberen een origineel muziekstuk te laten schrijven," aldus Berlanti. "Als we daar een deal over hebben kunnen we waarschijnlijk wat aankondigen over de originele liedjes." Volgens Berlanti zijn er ook al gesprekken met potentiële liedjesschrijvers.

De keuze voor Supergirl en The Flash als onderwerpen van een musical is niet enorm vergezocht: hoofdrolspelers Melissa Benoist en Grant Gustin waren beiden al te zien in de musicalserie Glee. Daarnaast was Jesse L. Martin (Joe West in The Flash) in 1996 al te zien op het toneel in de musical Rent en heeft hij in The Flash al eens een stukje gezongen. Jeremy Jordan, Winn in Supergirl, was onder andere te zien in West Side Story en Rock of Ages.

In het interview gaf de producer ook wat details over de vierdelige crossover, die hij nu een driedelige crossover noemt. "We vertellen een samenhangend verhaal. Supergirl doet erin mee, maar het verhaal begint niet daadwerkelijk daar. Er zijn wat personages die in haar aflevering opduiken, maar het verhaal begint met The Flash en gaat dan naar Arrow en Legends of Tomorrow." Volgens Berlanti is het een "drie uur durend verhaal, bijna een miniserie". De producer gaf niet aan wat Supergirls beperkte betrokkenheid betekent voor de verschijning van het personage in de andere series.

DCTV ensemble: Arrow, Supergirl, Flash en Legends of Tomorrow

Van de crossovers zal in Nederland overigens weinig te zien zijn. Legends of Tomorrow en Supergirl moeten nog door een Nederlandse zender worden opgepikt en hoewel Veronica een aantal seizoenen van Arrow heeft uitgezonden, zijn zij inmiddels met de serie gestopt. Alleen The Flash is te zien in Nederland, en wel bij FOX. Deze loopt echter enkele maanden achter met het uitzenden van de afleveringen; seizoen 3 wordt begin 2017 verwacht. De echte DCTV-fan zou dus in november, al dan niet virtueel, naar de VS moeten verhuizen om het verhaal te zien.