Italianen vieren feest in Moto2 Misano

De Grand Prix van San Marino in de Moto2 is gewonnen door de Italiaan Lorenzo Baldassarri. Hij won na een enerverend duel in het slot van de race en pakte zo zijn eerste grandprixzege ooit. 

De start was voor polesitter Johann Zarco, hoewel hij in de eerste bocht flink werd aangevallen door Takaaki Nakagami. De Japanner ging echter behoorlijk wijd en moest zes plekken inleveren, waardoor Lorenzo Baldassarri naar plek twee opschoof, gevolgd door Franco Morbidelli, Thomas Lühti en Alex Rins. Voor Axel Pons ging het in de eerste bocht weer eens fout, wat een triest jubileum opleverde voor de Spanjaard: het was de 50e keer dat hij een grand prix niet uit kon rijden, doorgaans door crashes.

Zarco reed heel even prima op kop, maar de kampioenschapsleider moest al snel in enkele bochten tijd maar liefst vier plekken afgeven. Niet veel later kwam ook Sam Lowes er voorbij en de Fransman leek er totaal geen gang meer in te hebben. Voorin pakte Rins de koppositie, wat hem in de virtuele tussenstand van het WK de leiding opleverde. Achter Rins werd hevig gevochten om de tweede plek, vooral tussen Lowes, Baldassarri, Nakagami en Morbidelli, tot het weer eens fout ging voor Lowes: de Brit ging onderuit en kon inpakken.

Na de val van Lowes werd het groepje achter Rins behoorlijk uit elkaar getrokken, met Baldassarri die plotseling een flink gat naar Nakagami had, terwijl de Japanner een ruime voorsprong had op de achtervolgende groep. Daarin streden Zarco, Morbidelli en Lühti om de vierde plek en was het de Fransman die dat duel leek te winnen. 

Een handvol ronden voor het einde had Baldassarri definitief de aansluiting bij Rins te pakken, waardoor zich een mooi duel om de zege ontspon. Rins leek daar af te wachten om in de laatste ronde toe te slaan, maar dat lukte niet. Op het beslissende moment hield Baldassarri knap stand en moest Rins zich gewonnen geven, waardoor de Italianen op de tribunes konden juichen. Nakagami reed naar de derde plek, Zarco kon niet meer bij hem in de buurt komen, maar werd wel vierde. In de titelstrijd ontlopen Zarco en Rins elkaar nu nauwelijks meer: de Fransman heeft nog drie punten voorsprong.