Binder wint matige Moto3-race, Bendsneyder onderuit

Brad Binder heeft op het World Circuit Misano de Grand Prix van San Marino in de Moto3 gewonnen. De Zuid-Afrikaan was wederom onklopbaar en pakte zo zijn vijfde overwinning van het jaar.

De start was voor Enea Bastianini, die vanaf de tweede plek de koppositie pakte van Binder. De Zuid-Afrikaan nam wel plek twee in beslag, voor Jakub Kornfeil, Jorge Navarro en Aron Canet. Voor Bo Bendsneyder was de eerste ronde al gelijk het eindpunt van de race: de jonge Nederlander ging in de voorlaatste bocht onderuit. Voorin reden tien rijders langzaam weg van de rest, vooral aangevoerd door het razendsnelle duo Binder en Bastianini, terwijl ook Nicolo Bulega erg sterk reed.

Na zo'n tien ronden was Navarro inmiddels verdwenen door een valpartij en namen Binder en Bastianini de race in handen. De twee sloegen een gat naar de rest, aangevoerd door Bulega, de protégé van Valentino Rossi. Ronde na ronde was het dup ongenaakbaar, tot een ronde of drie voor het einde. Bastianini pakte de leiding en de snelheid van de Italiaan en Binder ging gelijk daarna omlaag. Daardoor kon Joan Mir op plek drie in de buurt komen, met Bulega in zijn kielzog.

In de laatste ronden bleek Binder toch de sterkste en de Zuid-Afrikaan pakte dan ook de zege, voor Bastianini. Mir kon het gat niet dichten, maar hield Bulega wel van zich af en pakte zo zijn tweede podiumplek ooit, nadat hij de race in Oostenrijk op zijn naam schreef. Binder deed uitstekende zaken op weg naar de wereldtitel, want met vijf races te gaan heeft hij meer dan honderd punten voorsprong op Bastianini: een zege levert 25 punten op en dus moet de Italiaan vrijwel alles winnen en dan ook nog hopen dat Binder nauwelijks punten scoort.